Οι θαυματουργές ιδιότητες του πετσοκόμματος

Posted: Οκτώβριος 1, 2007 in Μ.Μ.Ε., The politics of ecstacy
Ετικέτες: ,

Το Σάββατο το βράδυ έτυχε να παρακολουθήσω την ομιλία του προέδρου του Λ.Α.Ο.Σ., κ. Καρατζαφέρη, στη Βουλή. Η ομιλία (την οποία μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: http://www.laos.gr/parliament/Omilia_Proedroy_LAOS-Boulh_29-09-07.pdf – και ας με συγχωρέσουν φίλοι και εχθροί για το γεγονός ότι το πρώτο link σε αυτή τη σελίδα οδηγεί στο δικτυακό τόπο του Λ.Α.Ο.Σ.) παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί, ενώ πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στον κ. Καρατζαφέρη, δε νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος που θα αρνηθεί ότι πετάει ατάκες με τον ρυθμό που ο «Ανώδυνος» στο πρώτο Predator ξέρναγε φωτιά και ατσάλι…

Αυτό λοιπόν που διαφοροποιεί την ομιλία του κ. Καρατζαφέρη από αυτές των συναδέλφων του είναι η αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα, αντί της καθιερωμένης ταμπελοποίησης τους ως «νταβατζήδων», «νονών», ακόμα και «κεφαλαίου». Πράγματι, για τις αναφορές αυτές δέχτηκε (κάκιστα κατ’ εμέ) παρατήρηση από τον πρόεδρο της Βουλής, κ. Σιούφα.

Φυσικά, ένα κανάλι δεν μπορεί να αγνοήσει την ομιλία του αρχηγού ενός κόμματος στη Βουλή. Και ο διάλογος με τον κ. Σιούφα είναι πολύ γουστόζικος για να τον αφήσει απέξω. Πώς όμως να αποφύγει την αναφορά σε Αυτούς που Δεν Πρέπει να Ονομάζονται;

Επειδή λοιπόν όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και δρόμος, δείχνεις μόνο ένα απόσπασμα της ομιλίας, στο οποίο ο κ. Καρατζαφέρης αναφερόταν στις υπογραφές του πρωθυπουργού και της συζύγου του σχετικά με το θέμα των ταυτοτήτων, και μετά κολλάς και το σχόλιο Σιούφα. Έτσι, και το Λ.Α.Ο.Σ. παραμένει εντός θεματικών προτεραιοτήτων και ο κ. Σιούφας εμφανίζεται ως υπερασπιστής της τιμής της κας Παζαΐτης, η οποία δεν μπορεί να παραβρεθεί στη Βουλή. Και οι Γνωστοί/Άγνωστοι παραμένουν ανώνυμοι.

Υ.Γ.: Και για να μη φανεί ότι αποφεύγω κι εγώ την αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα, το κανάλι που παρουσιάσε κατ’ αυτόν τον τρόπο την ομιλία ήταν το ALTER (βραδινό δελτίο της 30/09/2007). Τα δε πρόσωπα που ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης ήταν οι Βασιλάκης της Αegean, ο Λάτσης της Eurobank και ο Βαρδινογιάννης (υπερβολικά πολλές εταιρίες για να τις αναφέρω).

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s