Πώς να καλύψετε την ιντερνετική ζήτηση

Posted: Οκτώβριος 30, 2007 in Ακατανόμαστοι τρόμοι

Σήμερα υπέπεσε στην αντίληψη μου το δεύτερο περιστατικό αποστολής κίνησης στη σελίδα αυτή μέσω της γκουγκλικής αναζήτησης για «προφητείες των Μάγια». Ομολογώ πως το περιστατικό μου κίνησε το ενδιαφέρον και έτσι επιδόθηκα σε μια αξιολόγηση της προσφοράς σε ένα θέμα που, όπως φαίνεται, απολαμβάνει αυξημένης ζήτησης.

Φανταστείτε την έκπληξή μου όταν διαπίστωσα ότι ο καλός μας γκούγκλης επιστρέφει μόνο 111 σελίδες (σημείωση: η αναζήτηση έγινε με χρήση εισαγωγικών – χωρίς εισαγωγικά βρήκα αποτελέσματα τύπου «Μάγια η μέλισσα» + προφητείες, τα οποία αν και εξόχως ενδιαφέροντα ξεφεύγουν του σκοπού μας). Στη δεύτερη μάλιστα σελίδα των αποτελεσμάτων φιγουράρει και ο υποφαινόμενος μέσω του blog του, το οποίο μόνο επιδερμικά άγγιξε αυτό το τεράστιο θέμα.

Το συμπέρασμα αυτής της μίνι έρευνας είναι ότι αφενός μεν οι προφητείες των Μάγια έχουν «κοινό», αφετέρου η υπάρχουσα προσφορά, είτε λόγω ποσότητας είτε λόγω ποιότητας, δεν αρκεί. Για μια στιγμή μάλιστα μου ήρθε στο μυαλό η εικόνα ενός τύπου, κλεισμένου σε ένα ανήλιαγο υπόγειο, που ψάχνει πληροφορίες για την καταστροφή του κόσμου – για να την αποτρέψει ίσως; – και κλικάρει όποια σελίδα βρει μπροστά του σε μια απέλπιδη μάχη με το χρόνο.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να με συγκλονίσουν, αν δεν ήμουν ένας εντελώς κακόψυχος μπάσταρδος που ψάχνει ευκαιρία για τη θεαματική άνοδο της αναγνωσιμότητας του ιστολογίου του. Πονηρά σκεφτόμενος λοιπόν, αποφάσισα ότι η δημιουργία ενός banner αφιερωμένο στις προφητείες των Μάγια θα μαζέψει κόσμο. Μάλιστα, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ξεχασμένο αυτό λαό, η διάθεση του banner σε άλλες ιστοσελίδες θα γίνει με το δοκιμασμένο σύστημα της πυραμίδας. Αργά αλλά σταθερά, ο υποψήφιος μύστης στα ανίερα μυστικά της μεσοαμερικάνικης ζούγκλας, θα κλικάρει από σελίδα σε σελίδα, θα σκαρφαλώσει το δρόμο προς τον ουρανό, θα φτάσει στη σελίδα αυτή, στην κορυφή του ναού, και η επιθυμία του για γνώση θα γδαρθεί ως προσφορά στον Ξιπέ Τοτέκ.

Ακόμα εδώ είστε; Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τώρα! Έχετε μόνο μέχρι το 2012.

Advertisements
Σχόλια
  1. Ο/Η ~seaina~ λέει:

    χαχα!. Θέλω θέλω banner, θέλω να φτάσω στην κορυφή του ναού!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s